amsterdam

Het Amsterdams staand horloge


Inkoop en verkoop

Verkoop

Een Amsterdams staand horloge door Thomas Loor, 281 cm hoog, noten fineer. Met maanstand, dagen en wekker. In goede staat. € 8.000. kijk hier.

Een Engelse staande klok, 204 cm hoog. John Davis. Circa 1790. Kijk hier.

Inkoop

In veel gevallen worden de staande horloges verkocht via een "gerenommeerd" veilinghuis.

Wat betekent dit voor een koper:

 • U koopt de klok "voetstoots". Dat is een fraaie juridische term die gewoon betekent dat u de klok koopt zoals deze is; inclusief de (verborgen) mankementen. U heeft geen enkel recht op retournering of geldteruggave.
 • U betaalt bovenop de door u geboden prijs een "opgeld" van meestal 29%.
 • U betaalt de transportkosten naar uw huis.
 • Wat betekent dit voor een verkoper:

 • U geeft opdracht tot verkoop via de veiling. Na het afhameren kan de koop niet meer ongedaan worden gemaakt. Indien er geen serieus geïnteresseerden in de zaal zaten, kan het zijn dat uw waardevolle klok voor 1000 euro wordt verkocht.
 • Indien u een minimum bedrag bent overeengekomen, zal het veilinghuis gedurende twee veilingen dit minimum in acht nemen, en de derde veiling wordt uw klok voor elk bedrag verkocht.
 • U betaalt veilingkosten van 18%.
 • U betaalt de transportkosten naar het veilinghuis.
 • Als de klok wordt afgehamerd voor 1000, dan ontvangt de verkoper 820 en de koper betaalt 1290. De verkoper ontvangt dus 63% van wat de koper betaalt en de overige 37% gaat naar het veilinghuis. Zij maken een fraaie winst zonder daarvoor enig risico te lopen. Zie hieronder de tarieven die ik copieerde van de website van een bekend veilinghuis.

  kopenverkopen

  Heeft u een 18e eeuws staand horloge? Bied deze aan bij ons. We kunnen voor snelle contante afwikkeling zorg dragen (legitimatie verplicht). U hoeft niet zes maanden op uw geld te wachten. De klok wordt gratis opgehaald.

  Wat doen wij met uw erfstuk? U mag komen kijken als u het niet gelooft. We hebben een bed & breakfast in een statig monumentaal huis met marmeren schoorsteenmantels en geornamenteerde stucplafonds (360 cm hoogte). In elke kamer willen we een Amsterdams horloge. Als belegging én om onze gasten een bijzondere belevenis te kunnen bieden; in welk hotel staat er een origineel Amsterdams horloge in de kamer?
  We zijn dus de eindgebruiker en via deze weg schakelen we alle veelverdienende tussenstations uit. Bovenal: we zijn echte liefhebbers van het Amsterdams staand horloge. Anders zouden we dit niet doen.


   
   

  © 2023 copyright op alle informatie en afbeeldingen